Wanneer welke transplantatie

Geen mens is gelijk en dus verschilt de haartransplantatie ook per persoon. Om die reden kijken we altijd met de haaranalyse naar uw situatie en wat u nodig heeft om te bepalen welke vorm van haartransplantatie voor u geschikt is. De mate van kaalheid is bepalend in de aanpak die we u zullen adviseren. U kunt hierbij uitgaan van de volgende haarsituaties:

Kleine inhammen

De kleine inhammen zijn een bekend verschijnsel bij veel mannen. Toch is dit fenomeen bij sommigen het begin van alsmaar erger wordende haaruitval. Een lichte haartransplantatie is al geschikt om van deze kleine inhammen af te komen. Bij deze behandeling worden zo’n 900 tot 1.500 grafts (2.000 tot 3.000 haren) geplaatst.

Grotere inhammen

Zet de haaruitval al flink door, dan worden de inhammen steeds groter en daarmee ook steeds meer zichtbaar. Wie deze vorm van haaruitval heeft, kan het beste kiezen voor een haartransplantatie waarbij ongeveer 1.500 tot 2.250 grafts (3.000 tot 4.000 haren) worden geplaatst.

Kalend voorhoofd

In dit stadium is de kaalheid al verder dan enkel flinke inhammen; de gehele voorzijde van het hoofd wordt dan al kaal. Om dit effectief te verhelpen is een haartransplantatie nodig waarbij zo’n 2.250 tot 3.000 grafts (4.000 tot 4.700 haren) worden geplaatst.

Kalend voorhoofd en kruin

Is het voorste deel van het hoofd én de kruin al kaal? Dan is er echt sprake van kaalheid. Hoe definitief dit ook klinkt, ook dit is goed te behandelen met een haartransplantatie. Bij deze mate van kaalheid plaatsen we tussen de 2.750 tot 3.500 grafts (4.500 tot 5.250 haren).

Dunner wordend haar

Dun haar is een vorm van kaalheid, het is de meest voorkomende soort van kaalheid. In dit geval is het haar overal bovenop het hoofd erg dun. Toch kan ook dit met een haartransplantatie goed behandeld worden maar hierbij gebruiken we wel dunnere naalden om het bestaande haar niet te beschadigen. Tijdens de transplantatie worden met die andere naalden de grafts tussen het al aanwezige haar geplaatst. Bij deze vorm van kaalheid worden meestal 2.850 tot 3.500 grafts (4.700 tot 5.250 haren) geplaatst.

Kalend voorhoofd/kruin en dun haar

Een haartransplantatie is ook geschikt voor mannen met een kaal voorhoofd, kalende kruin en dun haar. Natuurlijk zijn er dan wel meer grafts nodig om het gewenste effect te bereiken. Is de kaalheid tot dit niveau al gevorderd, dan zullen er minstens 3.500 tot 4.000 grafts (5.250 tot 7.500 haren) moeten worden geplaatst.

Helemaal kaal bovenop het hoofd

Het uiteindelijke stadium van kaalheid is te zien bij mannen die geheel kaal zijn op hun hoofd. Maar ook deze heren kunnen met een haartransplantatie weer in het bezit komen van een mooie bos haar. Dit vergt echter wel twee behandelingen met een tussenpoos van ongeveer een half jaar.

Kaalheid bij vrouwen

Haaruitval of kaalheid bij vrouwen toont zich meestal in heel dun haar bovenop het hoofd waar de hoofdhuid doorheen schijnt. Deze vorm van kaalheid kan met een haartransplantatie opgelost worden. Het aantal benodigde grafts verschilt echter per vrouw en zal tijdens het eerste consult door de specialist met u worden besproken.

Welke haartransplantatie is geschikt voor u?

Voor welke haartransplantatie u kiest is dus afhankelijk van de mate van kaalheid en zal u persoonlijk geadviseerd worden door onze specialist. U kunt dit laten bepalen tijdens een eerste consult waarbij u meteen al uw vragen kunt stellen en uw wensen kunt bespreken. Wilt u zo’n eerste consult? Neem dan contact met ons op en we maken graag een afspraak met u.