Kaalheid en haaruitval

Wie met kaalheid of haaruitval te maken krijgt, ervaart dit meestal als een zeer onwelkome verandering. De conditie van het haar verandert met de jaren, maar haaruitval en zeker kaalheid is bij zowel mannen als vrouwen heel ongewenst. De oorzaken hiervoor kunnen heel verschillend zijn, maar de oplossing is vrijwel altijd een haartransplantatie. Want wie dat heeft ondergaan, kan weer verder met een mooie bos haar.

Haarverlies: normaal of beginnende haaruitval?

Zo’n 100 haren per dag verliezen is heel gezond. We hebben gemiddeld 100.000 tot 150.000 haren op het hoofd en haarverlies is een natuurlijk proces. Er groeien immers weer voldoende haren aan als de haarwortels gezond zijn. Ook kan in de ene periode wat meer haarverlies plaatsvinden dan in een andere periode, bijvoorbeeld als gevolg van tijdelijke stress of een wat verminderde weerstand. Maar als gedurende enkele weken dagelijks meer dan 100 haren uitvallen, dan noemen we dat beginnende haaruitval. U herkent dit aan een afnemend haarvolume, haar dat langzamer groeit of een veranderende haarstructuur; bijvoorbeeld droger haar of een haarborstel waarin na gebruik veel meer haren zitten.

Haarverlies door een erfelijke aandoening?

Veelal wordt haaruitval veroorzaakt door de erfelijke aandoening Alopecia Androgenetica. Deze aandoening veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT) waardoor de groeiduur van de haren worden verkort door het kleiner worden van het haarwortelzakje. Het gevolg hiervan is dat het haarwortelzakje uiteindelijk afsterft en er geen nieuwe haren meer aangroeien. Dunner haar en uiteindelijk kale plekken zijn dan het vervelende resultaat.

Haaruitval bij vrouwen

Haaruitval kan zowel vrouwen als mannen treffen; zo’n 40% van de vrouwen en 70% van alle mannen krijgt hier op enig moment mee te maken. Waar haaruitval bij vrouwen meestal verspreid over het hoofd plaatsvindt, zien mannen vooral inhammen of een wijkende haargrens ontstaan. En speelt het hormoon DHT een rol, dan is de kruin meestal de eerste plek waar het haar dunner wordt. Als vrouwen last hebben van haaruitval gebeurt dat meestal rond de overgang, bij mannen begint het in zo’n 33% van de gevallen al tussen de 25 en 40 jaar.

Wij geven advies bij haaruitval!

Heeft u last van haaruitval of kaalheid en wilt u dat nu echt aanpakken? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij Dutch Clinic, onze kliniek voor haartransplantatie in Nederland. Wij bespreken uw wensen, doen een haaranalyse en kunnen u dan alles vertellen over de opties van een haartransplantatie in Turkije bij Fue Hairimplant.