Veelgestelde vragen

Denkt u erover om uw haartransplantatie in Turkije uit te laten voeren maar heeft u nog wel wat vragen? Dan kunt u die natuurlijk altijd aan ons stellen. Of kijk op hier bij het overzicht van de meest veelgestelde vragen, wellicht vindt u hier al uw antwoord.

Is een haartransplantatie bij iedereen mogelijk?

Nee, dat hangt af van de kwaliteit van het donorhaar; het haar dat op de dunne of kale plekken wordt getransplanteerd. Daarbij is ook de oorzaak van de haaruitval en de gezondheid van de cliënt van invloed. Om te bepalen of een haartransplantatie bij u mogelijk is, kunt u het beste eerst een afspraak maken voor een gratis consult. Dan beoordelen we onder meer de haarkwaliteit en krijgt u een persoonlijk advies.

Is het resultaat van een FUE haartransplantatie blijvend?

Ja. De haren die wij bij u implanteren komen vanuit de haarkrans; de haren achterop en aan de zijkant van uw hoofd. Deze haren hebben een genetisch kenmerk dat ze sterker maakt en waardoor ze niet uitvallen. De haren die wij bij u weer implanteren, blijven dus groeien.

Kan ik ook in Nederland mijn haartransplantatie laten doen?

Jazeker. Wij werken samen met Dutch Clinic en de intake en nazorg vindt ook daar plaats. Als u dat wilt, kunt u ook de haartransplantatie in onze Nederlandse kliniek laten uitvoeren. De kosten zijn dan wel hoger omdat de zorg en medicatie die wij inkopen in Nederland, duurder is dan in Turkije.

Heb ik ook contactmomenten in Nederland?

Ja; u komt voor de intake bij onze kliniek van Dutch Clinic in Nederland. Ook de nazorg vindt vanuit deze kliniek plaats. Heeft u tussentijds vragen, dan kunt u altijd hier ook terecht. 

Wat betekent de intake en nazorg in Nederland bij een haartransplantatie in Turkije?

Bij de intake wordt de haaranalyse uitgevoerd zodat we u kunnen vertellen of een haartransplantatie bij u mogelijk is en welke soort dan aangeraden wordt. De nazorg in Nederland betekent dat onze specialist contact met u opneemt om de behandeling door te spreken, u instructies te geven omtrent de verzorging van uw haar en hoofdhuid na de haartransplantatie en natuurlijk heeft u daarbij ook de mogelijkheid om onze specialist al uw vragen te stellen. 

Wat is de kwaliteit van de haartransplantatie?

Deze is gelijk aan die van de haartransplantaties die worden uitgevoerd in onze Dutch Clinic in Nederland. Beide klinieken werken met de FUE-methode waardoor het resultaat zeer goed is, napijn minimaal en littekens nauwelijks zichtbaar.

Waarom is een haartransplantatie in Turkije goedkoper dan in Nederland?

De zorg en de medicatie die in Nederland ingekocht wordt, is vele malen duurder dan in Turkije. Hierdoor is een haartransplantatie in Turkije inclusief het verblijf, de transfers en de verzorging gedurende vier dagen nog voordeliger dan de dagbehandeling in een Nederlandse kliniek. 

Is een vliegticket inbegrepen bij het totaalbedrag?

Nee. Het vliegticket voor de heen- en terugreis is niet inbegrepen. Wij kunnen dit wel voor u verzorgen maar de kosten zijn dan additioneel op het all-in tarief. Natuurlijk kunt u ook zelf uw vlucht naar en van Turkije regelen.

Spreken de mensen in de kliniek in Turkije wel Nederlands of Engels?

Niet iedereen maar er is altijd een tolk voor u beschikbaar die voor u in het Nederlands of Engels kan vertalen of uw vragen of opmerkingen naar het Turks kan vertalen.

Wat is het verschil tussen een FUE- en een FUT-haartransplantatie?

Bij een FUE-haartransplantatie worden de haren een voor een verplaatst onder plaatselijke verdoving. De FUE-methode levert geen blijvend zichtbare littekens op. De FUT-haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij een strook hoofdhuid weggesneden wordt waarna daaruit de haren geselecteerd worden en opnieuw geïmplanteerd. Deze methode is veel ingrijpender, vergt een langer herstel en veroorzaakt blijvende littekens.

Hoe komen jullie aan de nieuwe haren?

De nieuwe haren selecteren we uit de haarkrans. De haren worden hiervoor met haarwortel en haarzakje, de grafts, uit de hoofdhuid gehaald.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van de kwaliteit van het donorhaar en van de mate van kaalheid; hoe groter de plek die geïmplanteerd moet worden, des te meer grafts geplaatst moeten worden. Uit ervaring weten we dat voor de meeste (80%) van onze cliënten, een behandeling voldoende is.

Hoe lang duurt de behandeling?

Reken voor een behandeling op maximaal acht uur; hoe minder grafts geïmplanteerd moeten worden, des te korter de behandeling zal duren.

Wanneer zie ik het resultaat van een haartransplantatie?

Na enkele dagen groeien de haarzakjes aan maar na ongeveer twee weken vallen de haren alweer uit. Dit is volkomen normaal en hier hoeft u niet van te schrikken omdat de haarzakjes namelijk wel in de hoofdhuid blijven zitten. Ongeveer drie tot vier maanden na de haartransplantatie beginnen de haren weer aan te groeien. De gemiddelde groeiduur van een haar is een centimeter per maand, hierdoor duurt het tot zo’n jaar na de haartransplantatie voordat het uiteindelijke resultaat zichtbaar zal zijn.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

Nee; het gebied dat behandeld wordt is goed verdoofd. U voelt dus niets van de behandeling.

Kan ik na een haartransplantatie mijn haar meteen wassen?

Een week na de behandeling kunt u uw haar weer op de gebruikelijke wijze wassen. Tot die tijd adviseren we u om uw haar voorzichtig te wassen met een speciale shampoo. Wij geven u hiervoor nog speciale instructies na de transplantatie. Het is sowieso af te raden om gedurende de eerste drie dagen na de behandeling het behandelde gebied nat te maken.

Hoe lang duurt het herstel na een haartransplantatie?

De huid herstelt tijdens de eerste twee weken na de behandeling. U kunt dan korstjes en rode plekken zien maar die trekken langzaam weg. Daarna is uw hoofdhuid weer geheeld.

Kan ik na een haartransplantatie meteen weer werken?

Voor een beter eindresultaat adviseren wij altijd om een, maar liever nog twee weken goed uit te rusten en tijd te nemen voor uw herstel.

Kan ik na een haartransplantatie meteen weer sporten?

Nee dat kan niet want hevig zweten raden we in de eerste dagen na de haartransplantatie zeer sterk af. Na een week kunt u weer beginnen met lichte sporten en na twee weken met uw gebruikelijke sportactiviteiten.

 

Wilt u iets anders weten?

Heeft u nog andere vragen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking in onze kliniek in Nederland. Een van onze specialisten zal dan al uw vragen persoonlijk beantwoorden.